Най-добрите филми - част 4

Колекцията от филми вече наброява 40 заглавия и скоро очаквайте поредните 10 филма, които заслужават внимание. С течение на времето статиите от селекцията станаха популярни и благодарение и на вашите предложения, тя продължава да се увеличава с качествени заглавия.

31.

Kill the Irishman / Убий ирландеца (2011)

Историята на Дани Грийн, ирландски гангстер, работещ за мафията в Кливланд през 70-те години на 20 век. Филмът „Kill The Irishman“ е адаптация на книгата To Kill the Irishman: The War That Crippled the Mafia (1998) на Rick Porrello и е базиран на истинската история на Дани Грийн, който мафията не успя да премахне.

Гангстерът Дани Грийн работи като бияч за лихвари от италианската мафия. Грийн спира да се подчинява на италианците присвоявайки бизнеса им. В резултат на войната за територии през лятото на 1976 г. 36 бомби избухват в сърцето на Кливланд. Оцелял след безброй опити за покушение, Дани избива всеки противник опитал се да го доближи..

Редакция 15.08.2011г.
32.

Desert Flower / Пустинно цвете (2009)

Филмът е екранизация по едноименния бестселър на Варис Дирие - автобиография на сомалийска номадка обрязана на 5-годишна възраст, продадена на мъжа си на 13, станала американски супермодел. Тя не е първата тъмнокожа красавица с подобна шеметна кариера, но е първата жена, която публично осъжда обрязването на жените. Назначена е за говорителка в ООН и създава фондация, за борба с този варварски обичай.

33.

The Stoning of Soraya M. / Убийството на Сорая М. (2008)

Филмът, направен по действителен случай, е концентриран върху остарелите разбирания на хората в отдалечените ирански селца, където много млади жени стават обект на домашно насилие или биват обричани на смърт от местните затворени общества.Корупцията и насилието са сред основните теми във фокуса на сърцераздерателната драма. Лентата е американска продукция, базирана на ужасяващата истинска история на невинна жена от Иран, която несправедливо бива убита с камъни според местните наказателни норми.

Една от главните роли във филма изпълнява актрисата Шохрех Агдашло, която играе Захра, героична жена от иранско селце. Захра е леля на младата жена, наречена Сорая М, която крие от близките си тъмна тайна, но в един момент решава да бъде откровена с тях и да разкрие истината. Така започва мъчителния й път към смъртта. След като е прогонена от селото лелята на Сорая се омъжва за жесток и несправедлив иранец, който малко след брака започва системно да пребива жена си и да заговорничи срещу нея. Според актрисата Мохзан Марно, която игае самата Сорая, такава е все още съдбата на много невинни ирански момичета.

Редакция 18.09.2011г.
34.

The Pursuit of Happyness / Преследване на щастието (2006)

Крис Гарднър е умен и талантлив човек, който обаче остава сам със сина си, след като съпругата му го напуска. Трудностите следват една след друга и скоро Крис е изгонен от жилището си и остава на улицата с Кристофър и няколко дребни банкноти в джоба. Налага се двамата да спят по приюти, докато на Крис не му е даден шанс да започне на пробен период в брокерска кантора. Проблемът е, че той няма никакви пари, а отговорът дали го назначават ще стане ясен след три месеца...

35.

Alive / Живи (1993)

Филм за триумфа на човешкия дух, който е толкова невероятен, колкото и истински.Една от най-коментираните и невероятни истории за силата на човешкия дух се е разиграла на 13 октомври, петък, 1972г., когато самолет на уругвайските авиолинии, превозващ младежки отбор по ръгби, катастрофирал в Андите. Част от пътниците загинали на място, но повечето останали живи, за да чакат помощ... за да чуят по радиото, че издирването е прекратено... за да останат без храна и вода... за да се борят с минусовите температури и планинските бедствия... за да преживеят десет седмици в тези условия и накрая да се опитат сами да доведат спасението си.

36.

The Shawshank Redemption / Изкуплението Шоушенк (1994)

40-те г. на 20 век. Анди Дюфрен е млад проспериращ банкер, чийто живот се променя драматично, когато е обвинен в убийството на жена си и нейният любовник и е осъден на доживотен затвор... Куражът на Анди и приятелството му с черноборсаджията на затвора Ред Рединг ще му помогнат да запази надеждата си жива.Това не е филм за отчаянието и самотата. Не е филм за изолацията. Това е филм за възкресените надежди, за приятелството, за мечтите и куражът на един мъж. Това е филм за свободата.

37.

Flash of Genius / Миг на гениалност (2008)

Базирана по истинската история на професор и изобретател Роберт Кеарнс водещ битка със Американската автомобилна индустрия.Той се заема със непосилна задача срещу титаните в този бранш, като никой не се надява той да спечели.Семейство Кернс били типичното Детройско семейство през 60-те години, опитващи се да сбъднат американската мечта.

Редакция: 21.09.2011г.
38.

13 Assassins / 13 Убийци (2010)

Eрата на самураите избледнява във феодална Япония. Садистичен млад монарх измъчва и убива всеки, когото пожелае. Никой не може да му се противопостави, защото той е по-малкият брат на Шогуна, следователно закона винаги е на негова страна. Управляващите осъзнават, че ситуацията значително ще се усложни с течение на времето, когато монархът придобива по-високи правомощия. Ще трябва някой да го спре. Но той няма да бъде сам – един самурай и още 12 негови последователи, всеки със своите уникални способности.

Редакция: 25.09.2011г.
39.

North Country / Северна Страна (2005)

Всичко, което Джоузи Еймс иска, е прилична работа, с която да може да отглежда децата си. Това, което получава, са заплахи, оскърбления, задиряния, подценяване, физическа разправа и мръсни подмятания. „Приеми го като мъж”, съветва я шефът й. Вместо това, тя го приема като човешко същество и повежда борба.

Чарлийз Терон е в ролята на Джоузи в “Северна страна”, суровата история на жените, които разбиват половата бариера в опасните железни мини на Минесота.... и завеждат първото голямо дело за сексуален тормоз.

Франсис Макдорманд, Сиси Спейсик, Уди Харелсън и Шон Бийн са звездите, наред с Терон, в тази емоционално експлозивна история за правото на всеки работник на собствено достойнство.

40.

Eight Below / Осем герои (2006)

Изумителна история за истинско приятелство. Вдъхновена от действителни събития.

„Уолт Дисни Пикчърс” представя „ОСЕМ ГЕРОИ”, вълнуващo и трогателно приключение за вярност и приятелство. Много лошо време и ужасен инцидент принуждават членовете на научна експедиция да се евакуират от Антарктида. Водачът Джери (Пол Уокър) трябва да изостави любимия си впряг от кучета да се бори сам за оцеляването си в най-свирепата зима на планетата.

Водени от непоколебимо приятелство и вяра един в друг, кучетата и съсипаният Джери, който няма да се спре пред нищо, за да ги спаси, потеглят на невероятно пътешествие. То ще ги събере отново в този неповторим и вдъхновяващ филм, който ще допадне на цялото семейство.

Не пропускай и останалата част от поредицата:



Препоръчвам ви и:



Всички описания са копирани от интернет. Линковете за сваляне на торент файлове водят към zamunda.net и zelka.org, ако не знаете, какво е zelka.org, то можете да научите в тази статия.

Оставяйте и вашите предложения като коментар или ги изпращайте по имейл.

Популярни публикации от този блог

Най-добрите филми с Том Ханкс

Най-добрите филми по действителни истории - част 6