Най-добрите филми по действителни истории - част 6


Една фраза стана нарицателно за търсения в Гугъл към този блог и това е поредицата "Най-добрите филми по действителен случай". Ето и част шест от нея. Странно, че чак сега се сетих да добавя любимия ми, 8-та Миля... Какво ли още съм забравил?

51.

Walk the Line / Да извървиш пътя (2005)

Певец. Бунтовник. Изгнаник. Герой. С огнени, завладяващи песни и глас, мрачен като нощта, легендарният "Мъж в черно" променя революционно музиката и се превръща в истинска американска икона.

Номинираният за Оскар Хоакин Финикс и носителката на Оскар Рийз Уидърспун участват и пеят като Джони Кеш и Джун Картър в тази вдъхновяваща история за прочутия певец и неговата непоколебима отдаденост на собствената му музика и най-голямата любов на живота му.

52.

8 Mile / Осмата миля (2002)

След като се разделя с приятелката си, младият рапър Джими живее с майка си в бедняшкия квартал в района "8-ма миля", която разделя Детройт на две. Докато работи във фабрика, той се опитва да се включи в местните рап-"битки" и да спечели уважението на околните.
Ревю в IMDBСвали торентСвали торент

53.

Remember the Titans / Помни "Титаните" (2000)

Носителят на "Оскар" Дензъл Уошингтън покорява с върховното си изпълнение в този вълнуващ филм. Създаден по истински случай, "Помни Титаните" е възторжен разказ за това как малък град, раздиран от омраза и недоверие, се сплотява в името на една идея. След 15 успешни сезона, футболният треньор Бил Йоутс (Уил Патън) е заменен от Хърман Бун (Дензъл Уошингтън) - груб и безкомпромисен тип. Как двамата мъже ще успеят да преодолеят различията си и да превърнат групата враждебно настроени млади момчета в шампиони, сътворявайки забележителна история, изпълнена със спортни страсти и бурни емоции.

54.

Letters from Iwo Jima / Писма от Иво Джима (2006)

На огневата линия няма време за страх. За 70 000 морски пехотинци, които се стражават с бомбените взривове и заслепяващите оръдия, кървавата битка за Иво Джима е повече от повратна точка на Втората световна война - тя е определящ момент в техния живот.
В епоса, който The New York Times нарече „грандиозен спектакъл”, носителят на Оскар - Клинт Истууд разкрива единствената, най-велика емоционална истина за войната: бойците може да се бият за родината, но се жертват за другарите си.

55.

Lincoln / Линкълн (2012)

Стивън Спилбърг кани ирландеца Даниел Дей Луис, да се превъплъти в ролята на една от емблемите в американската история – Ейбрахам Линкълн. 16-ят президент на Щатите и първият избран от Републиканската партия. Линкълн ще остане в историята с отменянето на робството в Щатите, с подписването на Прокламацията за освобождение, което поставя основите за пълно премахване на робския режим. Преди церемонията по встъпването му в длъжност седем южни щати се отцепват от САЩ и формират Конфедеративните американски щати като включват в границите си голям брой фортове и друга значима собственост. Тези събития скоро водят до Американската гражданска война, въпреки че самият Линкълн е твърдо против войната и лозунгът под който преминава управлението му е за обединяване на нацията. Днес Линкълн е смятан за един от най-влиятелните президенти на САЩ, допринесъл за голямото световно влияние на страната.

56.

Ali / Али (2001)

Прочутият режисьор Майкъл Ман и звездата Уил Смит са отделили почти 2 години и похарчили над 100 милиона долара от ковчежето на “Колумбия”, за да пресъздадат този биографичен филм за великия Мохамед Али. Kато се съсредоточават върху 10-годишния период от 1964-1974 г., в който напористият атлет превзема всички възможни върхове в спорта си, запознава се с бъдещата си съпруга (Джейда Пинкет-Смит), жени се за нея, приема исляма и се опълчва срещу политиката на правителството на Съединените щати, като отказва да се запише доброволец за войната във Виетнам. Именно поради политически причини световната му титла бива отнета, но шампионът си връща короната, като се изправя в двубой срещу Джордж Форман (Чарлс Съфорд) в Заир. Али се превръща в символ на пoтъпканите права на афроамериканците.

57.

American History X / Американска история X (1998)

На огневата линия няма време за страх. За 70 000 морски пехотинци, които се стражават с бомбените взривове и заслепяващите оръдия, кървавата битка за Иво Джима е повече от повратна точка на Втората световна война - тя е определящ момент в техния живот.
В епоса, който The New York Times нарече „грандиозен спектакъл”, носителят на Оскар - Клинт Истууд разкрива единствената, най-велика емоционална истина за войната: бойците може да се бият за родината, но се жертват за другарите си.

58.

Apocalypse Now / Апокалипсис сега (1979)

По време на войната във Виетнам к-н Уилард е изпратен на мисия, която официално не съществува. Мисията: Да намери мистириозния полк. Уолтър Къртц, чиято армия е пресякла границата с Камбоджа и изпълнява "удряш и бягаш" мисии срещу Виетконгците. Армията вярва, че Къртц е напълно полудял и затова задачата на Уилард е да го елиминира. По пътя си обаче Уилард се изправя лице в лице с ужаса на войната, а междувременно личността на Къртц става все по-неясна.

59.

Apocalypto / Апокалипто (2006)

Мел Гибсън ни предоставя една вълнуваща, наситена с действия и приключения историческа драма, която ни отвежда в древна централноамериканска цивилизация. В залеза на тайнствената цивилизация на маите, младият Ягуарска лапа е заловен и отведен във великия град на маите, където го очаква жестока смърт, но воден от силата на любовта към жена си и сина си, той успява да избяга, да спаси семейството си и в крайна сметка да защити начина си на живот. Напрегнатото действие и перфектната кинематография правят Апокалипто завладяващ филм и незабравимо преживяване.

60.

Argo / Арго (2012)

"Арго" разказва за специалист от ЦРУ, чиято задача е да състави план за освобождаването на шестима американски граждани, които се намират в дома на канадския посланик в Иран. За звездата Бен Афлек, “Арго“ отбелязва трети режисьорски проект, след “Жертва на спасение” и миналогодишния криминален хит “Градът”.

Не пропускай и останалата част от поредицата:



Препоръчвам ви и:



Всички описания са копирани от интернет. Линковете за сваляне на торент файлове водят към zamunda.net и zelka.org, ако не знаете, какво е zelka.org, то можете да научите в тази статия.

Оставяйте и вашите предложения като коментар или ги изпращайте по имейл.

Популярни публикации от този блог

Най-добрите филми с Том Ханкс

Най-добрите филми - част 4